Pannon Egyetem
Ugrás a tartalomhoz

Germanisztikai és Fordítástudományi Intézet

(GIMP)P1030115

Dr. habil. Tóth József egyetemi docens

intézetigazgató, tudományos és akkreditációs dékánhelyettes

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-88-624-000 / 6196-os mellék

 

Kedves Érdeklődő!

A Pannon Egyetem Germanisztikai és Fordítástudományi Intézetének valamennyi munkatársa nevében sok szeretettel köszöntöm honlapunkon! Remélem, konkrét szándéktól vezérelve érdeklődik Intézetünk képzései iránt. Több olyan tényezőt szeretnék kiemelni, amiért érdemes képzési palettánkból választani: változatos nappali és levelezős formákban elérhető; kiemelkedő színvonalú elméleti és gyakorlatorientált képzések; gyönyörű város; pezsgő hallgatói, kulturális és sportélet.

Az 1991-ben alapított Intézet a német nyelvterület (Németország, Ausztria, Svájc, Liechtenstein) kultúrájának, nyelvének, irodalmának, földrajzának, gazdasági és politikai életének megismertetőjeként fontos feladatot vállal magára oktatási és kutatási területeinek meghatározásával. Célkitűzésünk hallgatóinknak naprakész, gyakorlatorientált ismereteket nyújtani a német nyelv széleskörű megismertetésével, amely ismereteket az angol nyelvvel párosítva a fordító- és tolmácsképzés során átültethetnek a gyakorlatba. Jelenlegi és bővülő oktatási kínálatunk áttekintésével képet kaphat azon területekről, ahol munkatársaink színvonalas, a hallgatói és a munkaerő piaci igényekre reflektáló tudást kínálnak. Oktatóink emellett több területen is kiemelkedő kutatási, publikációs tevékenységet folytatnak.

A kiváló oktatói és hallgatói közösségnek és elkötelezettségének köszönhetően az elmúlt években képzéseink a munkáltatók körében ismertté és elismertté váltak. Végzett hallgatóink kulturális, közigazgatási, kormányzati vagy európai uniós intézményeknél, diplomáciai testületeknél, a médiában, könyvkiadóknál, fordítóirodákban, oktatási intézményekben vagy tudományos pályán helyezkedtek el. A képzés hagyományos felvevőpiaca kiegészül a versenyszféra szereplőivel.

Az Intézetben évtizedek óta találkozik a tudás és a kiválóság. Számos kiemelkedő egyéni karrier és még több szorgos szakember életpályája vette itt kezdetét. Büszkék vagyunk minden volt hallgatónkra, akik az élet minden területén megállják helyüket. Az itt töltött évek alatt szoros emberi, baráti kapcsolatok szövődtek, amelyek később személyes és/vagy megbízható szakmai kapcsolatokká alakultak át.

Az egyetem mellett Veszprém városának fiatalos dinamizmusa, kulturális, művészeti, sport és gasztronómiai sokszínűsége, felejthetetlen varázsa örökre rabul ejti az egyetemistákat.

Intézetünk oktatói fontosnak tartják, hogy a hallgatókkal egyetemi tanulmányaik ideje alatt, szorosan együttműködjenek, a jövőjük építéséhez szükséges tudást és tapasztalatot átadják. Várjuk és hívjuk az érdeklődőket, hogy vegyenek részt az Intézetben folyó kutatási és a tudományos diákköri munkákban.

Bízom benne, hogy sok hasznos információval lesz gazdagabb az oldal látogatása során.

Dr. habil. Tóth József 
intézetigazgató, egyetemi docens