GermanDE-CH-ATEnglish (UK)Magyar (HU)
Institute of German and Translation Studies
free templates joomla

Bemutatkozás

Bemutatkozik a Germanisztikai és Fordítástudományi Intézet

A veszprémi Pannon Egyetem Germanisztikai és Fordítástudományi Intézete a német nyelv-, irodalom és kultúratudomány, a német szakdidaktika, a német kisebbségtudomány (német mint kisebbségi nyelv), valamint a fordító- és tolmácsképzés területén végez kutató és oktató munkát. Mind nappali, mind levelező tagozaton képzünk bölcsészeket és tanárokat, valamint fordítókat és tolmácsokat.

Az Intézet egységei:

  • Német Nyelvtudományi Intézeti Tanszék
  • Német Irodalomtudományi Intézeti Tanszék
  • Német Szakdidaktikai és Nyelvoktatási Intézeti Tanszék
  • Fordító- és Tolmácsképző Intézeti Tanszék

Kutatási spektrumunk felöleli a német nyelvtudomány, a német irodalomtudomány, a német kisebbségtudomány és a német szakdidaktika különféle témáit. Legfontosabb integratív vonulatunk az interkulturalitás megjelenési formáinak vizsgálata.

A 2006-ban tanulmányaikat megkezdők az ún. Bologna-folyamatnak megfelelően hatféléves (BA) germanisztika alapszak német szakos bölcsész képzésben vehetnek részt, amelynek keretében interkulturális germansztika, német nemzetiségi nyelv vagy nederlandisztika (holland és rokon nyelvek) specializációra is lehetőség van. Az alapszak sikeres befejezése után több mesterszak (MA) közül választhatnak hallgatóink (pl. bölcsész, tanár, fordító és tolmács).

Intézetünkről

Kérjük, tekintse meg a rólunk készült kisfilmeket:

Film-1

Film-2